Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Oblíbené cukroví podle Fabešové: rohlíčky a košíčky s čokoládovým krémem

  0:13aktualizováno  0:13
Cukrářka Iveta Fabešová se s námi podělila o své oblíbené recepty na vánoční cukroví. Potrpí si hlavně na kvalitní suroviny a máslo v nich rozhodně ničím nenahrazuje.

Košíčky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Mezi prosincové sladké oblíbence Ivety Fabešové patří vanilkové rohlíčky, košíčky s čokoládovým krémem a kokosové kuličky.

Vanilkové rohlíčky doma chystá autorka kuchařek a majitelka kavárny IF Café podle předpisu své švagrové. Na jazyku se totiž lehce rozpadají již druhý den po upečení. Vyzkoušejte je i vy.

Vanilkové rohlíčky

podle receptu švagrové Ivety Fabešové

Vanilkové rohlíčky podle Ivety Fabešové

Na rohlíčky:

  • 300 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 200 g másla
  • 100 g mletých mandlí

Na obalení:

  • Moučkový cukr
  • Vanilkový cukr

Postup:

  1. Ze surovin na rohlíčky vypracujeme těsto, které dáme na dvě hodiny odležet do lednice.
  2. Poté z těsta tvarujeme malé rohlíčky a ty pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
  3. Po upečení je necháme vychladnout a poté je obalujeme ve směsi cukrů.

Košíčky s čokoládovým krémem

podle Ivety Fabešové

Na košíčky:

Košíčky s čokoládovým krémem podle Ivety Fabešové
  • 150 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 75 g krupicového cukru
  • 75 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce vody

Krém:

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g hořké čokolády
  • 30 g másla

Na ozdobení:

  • jadérka z granátového jablka

Postup:

Fotogalerie

  1. Ze surovin na košíčky vypracujeme těsto, které dáme na dvě hodiny do lednice.
  2. Po vyjmutí těsto rozválíme, vykrájíme z něj kolečka a těmi vyložíme formičky.
  3. V troubě předehřáté na 180 pečeme dozlatova.
  4. Mezitím si připravíme krém. Smetanu přivedeme skoro k varu a poté ji nalijeme na čokoládu s máslem. Necháme povolit a promícháme. Krém dáme do lednice.
  5. Po dvou hodinách ho dáme do mixéru a vyšleháme. Zdobíme s ním vychladlé košíčky, na špičku můžeme dát jadérko z granátového jablka.

Kokosové kuličky

podle Ivety Fabešové

Ingredience:

Kokosové kuličky podle Ivety Fabešové
  • 60 g bílé čokolády, nastrouhané
  • 75 g strouhaného kokosu + na obalení
  • 50 g změklého másla
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu

Postup:

Ze všech surovin vypracujeme těsto, z kterého děláme malé kuličky. Ty obalíme v kokosu a vkládáme do papírových košíčků.

Vánoční iDNES.cz



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi

Růžový dort je sestaven z 81 objektů, z nichž ani jeden není stejný. Formy...

Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara Kasko. Její zákusky...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

Křehký koláč s brokolicí a květákem

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na smažení i vaření, ale...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

Salát s červenou řepou, pomerančem a modrým sýrem

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.