Doporučujeme

Guláš připravíme z čerstvé podzimní zeleniny. (Ilustrační snímek)

Guláš připravíme z čerstvé podzimní zeleniny. (Ilustrační snímek) | foto: Faiyo

Čtenářský recept: Zeleninový gulášek

  • 1

Doba přípravy: 20 minut
Množství: 3 porce

  • 1 cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 3 malé cuketky
  • 1 mrkev
  • 2 paprika
  • 1 velké rajče
  • 10 dkg anglické slaniny
  • petrželka naťová
  • 2 lžíce sádla (množství upravit dle zvyklostí)
  • 3 kousky taveného sýra

1. Na sádle opražíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme cibuli na kostičky a restujeme.
2. Postupně vkládáme suroviny dle stupně tvrdosti, tedy mrkev, papriku, cuketky, rajče nakonec. Trošku podlijeme, možno zakápnout sojovkou, vinným octem -podle toho, jak kdo má rád.
3. Osolíme, dusíme do "al dente", před ukončením přidáme propasírovaný česnek a nakrájený sýr, který pokrm zahustí.
4. Podáváme s chlebem a sklenicí piva. Chutná, jakoby byl z masa.

Poznámka: Recept jsem vymyslela sama a vyhovuje nám, protože je rychlý a z čerstvých podzimních surovin.


  • Vybrali jsme pro Vás