Doporučujeme

Vepřovo-sýrová roláda

Vepřovo-sýrová roláda | foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Vepřovo-sýrová roláda

  • 0

Doba přípravy: 70 minut

  • 1 kg vepřové plece vcelku
  • 1 menší pórek
  • 1 červená cibule
  • 1 uzený copánek (korbáčik)
  • 10 dkg uzeného eidamu
  • 1 - 2 vejce
  • 2 lžičky medvědího česneku
  • 1 česneková klobása
  • 2 rohlíky
  • 5 stroužků česneku
  • grilovací česnekové koření
  • sádlo
  • maggi

1. Vepřové maso rozřízneme podélně a uděláme z něj velký plát. Ten ještě rozklepeme a pomažeme utřeným česnekem se solí a posypeme drceným kmínem.
2. V misce si připravíme nádivku: rohlíky nakrájíme na kostičky a pokapeme maggi. Pórek a cibuli nakrájíme na drobno, klobásu a sýry na malé drobné kostičky (lze i nastrouhat). Přidáme 1 nebo 2 vajíčka a medvědí česnek – v zimě sušený, na jaře čerstvý. Rukama prohněteme a všechno spojíme dohromady.
3. Na ochucený plát nandáme do středu váleček z nádivky, maso stočíme a zpevníme nití. Roládu okořeníme grilovacím kořením, vložíme do pekáčku, přidáme kousek sádla, podlijeme horkou vodou a pečeme za občasného přelévání výpekem na 200°C cca 50 minut.

Poznámka: Tuto roládu můžeme podávat jako hlavní jídlo, nebo ji nechat do druhého dne zabalenou v alobalu a pak nakrájet na plátky jako studené pohoštění pro návštěvu. Výborně se mi osvědčila zejména na Silvestra.


  • Vybrali jsme pro Vás