Doporučujeme

Čtenářský recept: Vánoční salát

  • 0

Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 4 - 5 porcí

  • 1,5 kg brambor A třídy - pokud možno střední velikosti
  • 5 - 6 sterilovaných znojemských okurek
  • 2 střední cibule
  • 2 mrkve
  • 2 vejce natvrdo uvařená
  • hrst mraženého hrášku
  • malá konzerva hrášku
  • tatarská omáčka
  • lžička cukru moučky
  • 1 jablko Granny Smith
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • ocet

1. Brambory a mrkev uvaříme doměkka a ještě teplé oloupeme, a brambory protlačíme sítem, aby vznikly kostičky. Předtím si osmažíme na olivovém oleji na kostičky jemně nakrájenou 1 cibuli - ne dohněda, pouze zesklovatět a do pánve přilejeme 1 lžíci octa.
2. Okurky, oloupané jablko a mrkev nastrouháme na "jablečném" struhadle. Jednu cibuli nakrájíme na malé kostičky.
3. Na dno mísy dáme vrstvu brambor, opepříme, osolíme, poklademe vrstvou okurek s jablkem, oběma cibulemi a mrkví, postup opakujeme. Nakonec dáme nahoru nakrájená vejce a oba hrášky. Salát zalejeme asi 2 lžícemi nálevu z okurek. Pak přidáme tatarskou omáčku a cukr a promícháme.
4. Necháme odležet přes noc.

Poznámka: Zatím ti, co tento salát ochutnali, tvrdí, že nemá konkurenci!


  • Vybrali jsme pro Vás