Doporučujeme

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát | foto: Evikaaapro iDNES.cz

Čtenářský recept: Vánoční bramborový salát

  • 0

Doba přípravy: 60 minut včetně vaření
Množství: 4 porce

  • 6 - 8 středních brambor (varný typ A - salátové)
  • 4 vejce
  • 1 střední cibule
  • 20 dkg šunkového salámu
  • 1 sterilovaná směs zeleniny
  • 2 sterilované okurky
  • 1 sterilovaná kapie
  • 10 dkg mražené kukuřice
  • 3 lžíce tatarské omáčky
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl, pepř

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, poté necháme vychladnout. Zároveň si uvaříme i vejce natvrdo. Po vychladnutí brambory i vejce oloupeme a protlačíme přes drátěné kolečko na kostičky do mísy.
2. Do mísy vlijeme lák ze zeleniny, tu nakrájíme na drobné kostičky (včetně feferonky) a přidáme k ostatním surovinám. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené okurky i kapii a šunkový salám nakrájený na asi 2 cm dlouhé tenké nudličky. Přidáme kukuřici, kterou jsme si nechali rozmrazit v mikrovlnce, tatarskou omáčku, majonézu, hořčici. Osolíme a opepříme dle chuti.
3. Salát uložíme do ledničky alespoň na 12 hodin, poté můžeme podávat samostatně nebo dozdobit.

Poznámka: Při nastrouhání brambor na struhadle "nahrubo" a přidání většího množství tatarské omáčky a majonézy je tento salát výborný také na chlebíčky.


  • Vybrali jsme pro Vás