Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Tyrolská Kaspressknödlsuppe

  13:23aktualizováno  13:23

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
60 minut

Množství
4

3/4 l hovězího vývaru
300 g na kostičky nakrájeného staršího pečiva (houska, rohlík)
250 g sýra (nejlépe kombinace goudy a aromatického sýra bergkäse)
400 ml mléka
2-3 cibule
2 vejce
petržel
pepř mletý
sůl
muškátový oříšek mletý
máslo/olej/tuk na smažení

Cibuli nakrájíme na drobné kousky a osmažíme na pánvi. V míse smícháme osmaženou cibuli s na kostičky nakrájeným starším pečivem (lze i zakoupit už připravené kostičky pečiva) a nakrájeným nebo nastrouhaným sýrem. Přidáme petržel, opepříme, osolíme, přidáme mletý muškátový oříšek. Do hmoty přidáme dvě vejce a celé zalijeme vlažným mlékem, které necháme vsáknout do pečiva. Poté hmotu jemně rukama promícháme, nehněteme ani nijak netlačíme. Z hmoty vytvoříme koule, které poté opatrně „rozplácneme“ do požadovaného placatého tvaru.Toho lze dosáhnout i s pomocí speciálního tyrolského kuchyňského nástroje určeného na výrobu těchto knedlíků. Knedlík smažíme na pánvi na mírném ohni tak, aby se důkladně prohřál i zevnitř. Hotový knedlík zalijeme vývarem a ozdobíme petrželkou.

Autor:



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách: hlasujte pro vítěze druhého kola!

Léto v plavkách - Kos

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Potraviny, které byste rozhodně neměli omývat před vařením

Ilustrační snímek

Takřka každý ví, že si má před jídlem umýt ovoce či zeleninu. Možná vás však překvapí, že jsou potraviny, které byste...



Dress code nemusí být v létě peklo. Pět tipů, jak na něj vyzrát

Výrazné kousky a doplňky mají na pracovišti stopku. Zbytečně by odváděly...

Formální oblečení může být pro někoho v parném horku jako noční můra. Dlouhé rukávy a upnutá sukně můžou rapidně...

K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

KVÍZ: Co víte o ženském orgasmu?

Cesta za orgasmem může být i velmi nebezpečná.

K Mezinárodnímu dni ženského orgasmu, který připadá na středu 8. srpna, jsme pro vás společně se sexkoučkou Julií Gaiou...

Další z rubriky

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

Sýrové závitky z grilovaného lilku a cukety

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto báječnou zeleninu...

Zapomeňte na sangrii. Umíchejte si letní drinky, které jsou opravdu in

Tinto de verano

Koktejly patří k prázdninám u moře stejně jako k posezení na balkoně v centru města. Jenže stejně jako v šatníku, i ve...

Kobylky nebo cvrčci? Jíst hmyz je zdravé, zkuste to i vy

Ilustrační snímek

Paleo dieta? Kadeřávek? Květáková rýže? Známé jídelní trendy, které hýbou světem foodies, možná brzy nahradí...



Najdete na iDNES.cz