Doba přípravy
2 hodiny
Množství
12
600 g hladké mouky
250 ml mléka
2 žloutky
50 g rozpuštěného másla
1 lžíce cukru
1 lžička soli
40 g droždí
Náplň:
10 lžic cukru krupice
3 lžičky skořice
100 g změklého másla
Z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme kynout. Já zadělávám v domácí pekárně.
Nakynuté těsto rozdělím na poloviny a každou rozválím na obdélník silný asi 1 mm.
Po celé ploše natřeme změklým máslem a posypeme skořicí a cukrem.
Potom obdélníky srolujeme jako roládu.
Ostrým nožem rozkrojíme po délce a stočíme dohromady do věnce. Vypadá to složitě, ale není.
Zformujeme věneček a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Necháme ještě chvíli kynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Pečeme dozlatova asi 20 min.
Poznámka
Nejlepší je ještě teplý. Výborný je k tomu horký čaj nebo punč.