Doporučujeme

Fenykl obecný sladký

Fenykl obecný sladký | foto: shutterstock.com

Čtenářský recept. Teplý fenyklový salát

  • 0

  • 2 bulvy fenyklu (středně velké)
  • 2 vařené brambory
  • 1 vejce vařené natvrdo
  • 100 g anglické slaniny
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř

1. Fenykl zbavíme vrchních listů, omyjeme a stranou si dáme i aromatickou nať, kterou použijeme závěrem. Potom ho rozdělíme na půlky a pokrájíme podélně na tenké plátky.
2. Vařené brambory (můžete použít zbylé od oběda) trochu rozšťoucháme. Na pánev dáme trochu olivového oleje, necháme rozpálit a orestujeme fenykl ze všech stran dozlatova. Na ubrousku ho trochu zbavíme tuku a dáme do mísy.
3. V pánvi orestujeme na kostičky pokrájenou slaninu a na ní rozšťouchané brambory. Přidáme k fenyklu do mísy. Vejce pokrájíme na hrubší kostky a přidáme k ostatním surovinám.
4. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Kdo chce může dát i majonézu. Nakonec přidáme posekanou nať z fenyklu a promícháme. Podáváme teplý jako lehkou večeři.


  • Vybrali jsme pro Vás