Doporučujeme

Okurková polévka

Okurková polévka | foto: Profimedia.cz

Čtenářský recept: Studená okurková polévka

  • 0

Doba přípravy: 20 minut
Množství: 4 porce

2 salátové okurky

2 sladké smetany

sůl, pepř

4 stroužky česneku

1 balíček vypeckovaných sušených švestek

1. Okurky oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Chvíli necháme vypotit, odstátou vodu vylijeme.
2. Okurku osolíme a opepříme, rozdrtíme česnek a vmícháme do hmoty. Nakonec přidáme sušené švestky a smetanu.

TIP: Podáváme v létě za horka, kdy není chuť na vařené teplé polévky. Musí být vychlazená. Recept je můj, protože mám ráda pikantní i sladkou chuť, tak mě napadlo je spojit. Famózní!


  • Vybrali jsme pro Vás