- srnčí kotlety
- zvěřinové koření
- olej
- sůl
- máslo
Na sýrové brambory: - 800 g brambor
- sůl
- 1,5 lžičky majoránky
- 100 g strouhaného sýra ementál
1. Srnčí kotlety omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maso posypeme zvěřinovým kořením, dáme do skleněné misky nebo na talíř a zakapeme olejem. Necháme 2 hodiny odležet.
2. Odleželé maso zprudka z obou stran osmažíme na rozpálené pánvi a na konec přidáme kousek másla. Hotové medailonky osolíme.
3. Brambory oškrábeme a dáme vařit do osolené vody, do které přidáme ještě 1,5 lžičky majoránky. Když jsou brambory měkké, scedíme je, mírně osolíme a prošťoucháme šťouchadlem na brambory nebo kvedlačkou. Do rozšťouchaných brambor přidáme nastrouhaný ementál a promícháme. Z brambor děláme pomocí tvořítek různé tvary a podáváme s medailonky.