Doporučujeme

Srnčí karbanátky

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Srnčí karbanátky

  • 0

  • 600 g srnčí plece
  • 400 g vepřové plece
  • 120 g cibule
  • 200 g rohlíků
  • 1 dl mléka
  • 2 celá vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej na smažení

Pikantní omáčka:

  • 200 g majonézy
  • 25 g kečupu
  • 60 g sterilovaných okurek
  • 20 g cibule
  • 10 g feferonek
  • plnotučná hořčice
  • 3 cl bílého vína
  • ocet 8%
  • sůl
  • pepř
  • worcesterová omáčka

1. Příprava omáčky: Do majonézy přidáme kečup, nastrouhané okurky, jemně nakrájenou cibuli a feferonky, trochu hořčice, zalijeme bílým vínem a troškou octa, okořeníme solí, pepřem a několika kapkami worcesteru. Vše dobře promícháme.
2. Příprava kabanátků: Srnčí a vepřovou plec semeleme najemno na masovém strojku společně s cibulí a v mléce máčenými rohlíky.
3. Přidáme celá vejce, sůl a pepř. Promícháme a tvoříme malé ploché placičky, které opečeme na horkém oleji po obou stranách doměkka.
4. Karbanátky podáváme s pikantní omáčkou. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka: Recept na tyto karbanátky mám od mamky a když je vařím, tak se po nich jen zapráší.


  • Vybrali jsme pro Vás