Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Srnčí karbanátky

  11:55aktualizováno  11:55

| foto: pro iDNES.cz

  • 600 g srnčí plece
  • 400 g vepřové plece
  • 120 g cibule
  • 200 g rohlíků
  • 1 dl mléka
  • 2 celá vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olej na smažení

Pikantní omáčka:

  • 200 g majonézy
  • 25 g kečupu
  • 60 g sterilovaných okurek
  • 20 g cibule
  • 10 g feferonek
  • plnotučná hořčice
  • 3 cl bílého vína
  • ocet 8%
  • sůl
  • pepř
  • worcesterová omáčka

1. Příprava omáčky: Do majonézy přidáme kečup, nastrouhané okurky, jemně nakrájenou cibuli a feferonky, trochu hořčice, zalijeme bílým vínem a troškou octa, okořeníme solí, pepřem a několika kapkami worcesteru. Vše dobře promícháme.
2. Příprava kabanátků: Srnčí a vepřovou plec semeleme najemno na masovém strojku společně s cibulí a v mléce máčenými rohlíky.
3. Přidáme celá vejce, sůl a pepř. Promícháme a tvoříme malé ploché placičky, které opečeme na horkém oleji po obou stranách doměkka.
4. Karbanátky podáváme s pikantní omáčkou. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.

Poznámka: Recept na tyto karbanátky mám od mamky a když je vařím, tak se po nich jen zapráší.

Autor:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi

Růžový dort je sestaven z 81 objektů, z nichž ani jeden není stejný. Formy...

Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara Kasko. Její zákusky...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

Salát s červenou řepou, pomerančem a modrým sýrem

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen...

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.