Doporučujeme

Čtenářský recept: Srnčí hřbet s hruškami

  • 0

Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 5 porcí

  • 600 g srnčího hřbetu
  • mletá sladká paprika
  • worcester
  •  60 g másla
  • 100 ml červeného vína
  • 200 g brusinkové zavařeniny
  • 4 hrušky

1. Maso zbavíme kostí a blan, posypeme mletou sladkou paprikou a pokapeme worcestrem. Potom potřeme máslem, dáme do trouby a pečeme necelou hodinu. Podléváme horkou vodou a ke konci červeným vínem.
2. Maso vyndáme, šťávu smícháme s brusinkami a dáme do omáčníku.
3. Hrušky podusíme, rozřízneme, ozdobíme brusinkami, obložíme jimi maso a polijeme připravenou omáčkou.

Poznámka: Podáváme s opečenými brambory a červeným vínem. 


  • Vybrali jsme pro Vás