Doba přípravy
15 minut
Množství
3
200 g čerstvých žampionů (Champignon)
100 g uzené slaniny (Bacon)
100 g sýru Pecorino
100 g sýru Eidam
majonéza
Na suchou rozpálenou pánev naskládáme tenké plátky uzené slaniny a opečeme do křupava. Opečenou slaninu dáme osušit od přebytečného tuku na papírový ubrousek a necháme vychladnout. Po vychladnutí silně křupavou slaninu nakrájíme na menší kousky. Ve výpeku ze slaniny si orestujeme nakrájené žampiony a po orestování je také necháme oschnout a vychladnout. Na jemném struhadle si nastrouháme sýr Pecorino a smícháme jej s třemi lžícemi poctivé majonézy. Sýr Eidam nakrájíme na malé kostičky. Do mísy vložíme všechny suroviny a dobře promícháme s ochucenou majonézou, která nám smícháním se sýrem příjemně zhoustla. Salát již nesolíme, neboť slanina a sýr Pecorino jsou dostatečně slané. Necháme vychladit a podáváme s čerstvým nejlépe křupavým pečivem-bagetkou.
Poznámka
Víno