Doba přípravy: 60 minut
Množství: 10 porcí
- 2 kg vařených brambor
- 5 na tvrdo vařených vajec
- 20 dkg měkkého salámu (junior nebo gothaj)
- 1 velká cibule
- 2 kyselé okurky
- 1 sklenice nakládané zeleniny do bramborového salátu
- 1 tatarská omáčka
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- nálev ze zeleniny
- kysaná smetana nebo bílý jogurt
- čerstvá petrželka
1. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, uvařené vejce oloupeme a rovněž nakrájíme. Přidáme měkký salám nakrájený na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli a 2 kyselé okurky.
2. Poté přidáme zeleninu ze sklenice "nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu na bramborový salát". Vše dle chuti osolíme (cca 2 lžičky soli) a promícháme.
3. V misce si zvlášť smícháme 1 vaničku tatarské omáčky s 1 lžící hořčice a vmícháme do salátu. Salát poté zlehčíme trochou nálevu z nakládané zeleniny (dá salátu příjemně octovou chuť), a můžeme přidat pár lžic kysané smetany nebo bílého jogurtu, aby byl salát kompaktnější. Navrch můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.