Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Rodinný vánoční salát

  22:08aktualizováno  22:08

Rodinný vánoční salát | foto: Pavlína Holoubkovápro iDNES.cz

Doba přípravy: 45 minut
Množství: 5 porcí

  • 1 kg vařených červených brambor
  • 2 cibule
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 20 dkg šunkového salámu
  • 5 kyselých okurek
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/2 celeru
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 5 lžic nálevu z kyselých okurek
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce cukru

Na zálivku:

  • 1 zakysaná smetana
  • 1/2 skleničky majolky
  • 1/2 skleničky tatarky
  • trochu mléka a bílého pepře

1. Do mísy nakrájíme na drobno brambory, vajíčka, cibuli, okurky a salám. Salám lze i vynechat. Pak přidáme na drobno nakrájenou a uvařenou mrkev, celer a petržel.
2. Dále přidáme hořčici, černý pepř, sůl a nálev z okurek. Nálev z okurek nám salát okyselí a zároveň je jemný. Poté přidáme cukr, který je v salátu moc důležitý.
V jiné míse smícháme vše na zálivku a přidáme ještě trochu bílého pepře, který je jemnější než černý. Poté nalijeme na nakrájené suroviny a vše promícháme.
Ještě můžeme pokapat citronem. Doporučuji nechat salát přes noc odležet.

Autor:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

Salát s červenou řepou, pomerančem a modrým sýrem

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že kolem něj sedí jen...

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.