Doba přípravy: 45 minut
Množství: 5 porcí
- 1 kg vařených červených brambor
- 2 cibule
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 20 dkg šunkového salámu
- 5 kyselých okurek
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 1/2 celeru
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 5 lžic nálevu z kyselých okurek
- sůl, pepř
- 2 lžíce cukru
Na zálivku:
- 1 zakysaná smetana
- 1/2 skleničky majolky
- 1/2 skleničky tatarky
- trochu mléka a bílého pepře
1. Do mísy nakrájíme na drobno brambory, vajíčka, cibuli, okurky a salám. Salám lze i vynechat. Pak přidáme na drobno nakrájenou a uvařenou mrkev, celer a petržel.
2. Dále přidáme hořčici, černý pepř, sůl a nálev z okurek. Nálev z okurek nám salát okyselí a zároveň je jemný. Poté přidáme cukr, který je v salátu moc důležitý.
V jiné míse smícháme vše na zálivku a přidáme ještě trochu bílého pepře, který je jemnější než černý. Poté nalijeme na nakrájené suroviny a vše promícháme.
Ještě můžeme pokapat citronem. Doporučuji nechat salát přes noc odležet.