Doporučujeme

Povidlové bochánky

Povidlové bochánky | foto: Tereza Mrowiecovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Povidlové bochánky

  • 0

Doba přípravy: 130 minut

  • 325 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 3 lžíce cukru
  • 2 žloutky
  • 1/3 kostky droždí
  • lžíce másla
  • špetka soli
  • hladká mouka na vál
  • švestková povidla

1. Rozdrobené droždí, lžičku cukru a lžíci mouky rozmícháme v části vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, vzešlý kvásek, rozehřáté vychladlé máslo, žloutky a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto, které necháme na teplém místě kynout.

2. Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném vále bochánky, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě chvilku kynout. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme dozlatova. Upečené bochánky necháme vychladnout, pak je překrojíme napůl a naplníme je švestkovými povidly.


  • Vybrali jsme pro Vás