Příprava 15 min, pečení 45-50 min, 12 porcí
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Barbora Suchánková vyhrává kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
- 1 hrnek slunečnicových semínek
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 vrchovaté polévkové lžíce holandského kakaa
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 3 vejce
- višňová marmeláda
- 3 kelímky zakysané smetany
- čokoládová poleva tmavá
1. Namletá slunečnicová semínka, mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao a vanilkový cukr smícháme.
2. Do směsi přidáme olej mléko a vejce a uděláme těsto.
3. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem a nalijeme těsto.
4. Do trouby vyhřáté na 170°C dáme na 45-50 minut péct.
6. Necháme korpus vychladnout (nejlépe do druhého dne). Dvakrát prokrojíme a mažeme višňovou marmeládou a do každého "patra" namažeme kelímek zakysané smetany. Vršek dortu namažeme také višňovou marmeládou a zakysanou smetanou. Navrch pomalujeme rozehřátou čokoládovou polevou.
Další varianta je, že čokoládovou polevu posypeme plátky mandlí.