Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Pohankový salát

  0:46aktualizováno  0:46

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
30

Množství
3

Pohanku - šálek a půl uvaříme v osolené vodě dle návodu a slijeme, dáme do misky.

Uvaříme si sojové maso v hodně osolené vodě, já měla plátky, které je potřeba ještě pokrájet. Poté přidáme k pohance.

Uvaříme zeleninu, já měla mraženou směs královskou. Slijeme, necháme okapat a dáme do misky.

Vše opepříme, přidáme bylinky typu tymián, provensálké koření a přidáme pár kapek extra panenského olivového oleje a vše promícháme.

Rizoto se dá jíst teplé a nebo i studené, jako hlavní chod pro vegetariány či vegany a nebo jako dobrá příloha.

Já nyní volím jako hlavní chod.

Pohanku - šálek a půl uvaříme v osolené vodě dle návodu a slijeme, dáme do misky.

Uvaříme si sojové maso v hodně osolené vodě, já měla plátky, které je potřeba ještě pokrájet. Poté přidáme k pohance.

Uvaříme zeleninu, já měla mraženou směs královskou. Slijeme, necháme okapat a dáme do misky.

Vše opepříme, přidáme bylinky typu tymián, provensálké koření a přidáme pár kapek extra panenského olivového oleje a vše promícháme.

Rizoto se dá jíst teplé a nebo i studené, jako hlavní chod pro vegetariány či vegany a nebo jako dobrá příloha.

Já nyní volím jako hlavní chod.

Poznámka
Pohanku - šálek a půl uvaříme v osolené vodě dle návodu a slijeme, dáme do misky.

Uvaříme si sojové maso v hodně osolené vodě, já měla plátky, které je potřeba ještě pokrájet. Poté přidáme k pohance.

Uvaříme zeleninu, já měla mraženou směs královskou. Slijeme, necháme okapat a dáme do misky.

Vše opepříme, přidáme bylinky typu tymián, provensálké koření a přidáme pár kapek extra panenského olivového oleje a vše promícháme.

Rizoto se dá jíst teplé a nebo i studené, jako hlavní chod pro vegetariány či vegany a nebo jako dobrá příloha.

Já nyní volím jako hlavní chod.

Autor:



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách: hlasujte pro vítěze druhého kola!

Léto v plavkách - Kos

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Potraviny, které byste rozhodně neměli omývat před vařením

Ilustrační snímek

Takřka každý ví, že si má před jídlem umýt ovoce či zeleninu. Možná vás však překvapí, že jsou potraviny, které byste...



Dress code nemusí být v létě peklo. Pět tipů, jak na něj vyzrát

Výrazné kousky a doplňky mají na pracovišti stopku. Zbytečně by odváděly...

Formální oblečení může být pro někoho v parném horku jako noční můra. Dlouhé rukávy a upnutá sukně můžou rapidně...

K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

KVÍZ: Co víte o ženském orgasmu?

Cesta za orgasmem může být i velmi nebezpečná.

K Mezinárodnímu dni ženského orgasmu, který připadá na středu 8. srpna, jsme pro vás společně se sexkoučkou Julií Gaiou...

Další z rubriky

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

Sýrové závitky z grilovaného lilku a cukety

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto báječnou zeleninu...

Limonáda z tibi krystalů. Letní hit pro osvěžení i elixír zdraví

tibi krystaly

Fermentovaná voda je nápoj, který si snadno připravíte doma a překvapíte jeho lahodnou chutí rodinu i návštěvu. Záleží...

Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem

Grilovaný chřest a asiago

Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se hodí do studené i...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz