Doporučujeme

Pivní štrúdl

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Pivní štrúdl

  • 0

Na těsto:¨

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g hery nebo stelly
  • špetka soli
  • 100 ml světlého piva

Na náplň:

  • 500 g jablek
  • 10 – 15 ks dětských piškotů
  • 2 vanilkové cukry
  • 1,5 lžičky skořice
  • rozinky
  • vlašské ořechy
  • cukr krystal dle chuti

1. Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky. Přidáme nastrouhané piškoty, cukry, skořici, rozinky, na malé kousky nakrájené ořechy a promícháme. Dle chuti můžeme jablka ještě přisladit dalším vanilkovým cukrem nebo krystalem.
2. Z mouky, tuku, piva a špetky soli si připravíme těsto, které rozdělíme na 2 díly a ty na vále vyválíme na tenko. Na okraj každého plátu těsta dáme ½ ochucených jablek a srolujeme do štrúdlu.
3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova. Hotový štrúdl pocukrujeme.

Poznámka: Tento recept mám od kamarádky. Štrúdl je nejoblíbenější moučník mého manžela, takže jak jsou v létě první jablka, hned se u nás peče.


  • Vybrali jsme pro Vás