Doporučujeme

Pikantní pečený divočák

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Pikantní pečený divočák

  • 0

  • žebra a krk z divočáka

Na lák:

  • 500 ml balzamikového octa
  • 750 ml vody
  • 150 g cukru
  • 2 lžíce barevného pepře
  • 1 - 2 chilli papričky
  • 2 snítky tymiánu

Na tapenádu:

  • 150 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • trochu cukru a soli

1. V hlubokém pekáči promícháme všechny suroviny na lák. Maso z divočáka osolíme a vložíme do pekáče s lákem.
2. Maso dusíme pod poklicí v troubě do měkka. Poté maso opatrně vyjmeme a zbytek láku vylijeme.
3. Maso potřeme tapenádou a dáme na 10 - 15 minut pomalu péct, bez poklice, do trouby rozpálené na 160°C.

TIP: Podáváme se šťouchanými brambory.


  • Vybrali jsme pro Vás