Doporučujeme

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Isifa

Čtenářský recept: Pikantní kančí maso po myslivecku

  • 0

Doba přípravy: 60 minut
Množství: 4 porce

  • 400 g kančího masa z plece
  • 4 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 jablka
  • 4 žampiony
  • tymián
  • hřebíček
  • 20 g hladké mouky
  • 4 lžičky brusinek
  • 4 plátky citronu
  • mletý pepř
  • bobkový list
  • sůl

1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a ostatní koření. Mírně podlijeme a dusíme doměkka spolu s krájenými jablky.
2. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, po zhoustnutí zalijeme asi 1/2 litrem vody, prošleháme a provaříme, vše přecedíme.
3. Přidáme polovinu brusinek a plátky žampionů, dochutíme a maso poléváme na talíři, doplníme ozdobou z jablka, citronu a brusinkami.

TIP: Příjemně pikantní zimní myslivecký pokrm podáváme s knedlíky nebo těstovinami.


  • Vybrali jsme pro Vás