Doporučujeme

Čtenářský recept: Ovčí sýr ve špenátu

  • 0

Doba přípravy: 30 minut + chlazení
Množství: 4 porce

  • 300 g mladých špenátových listů
  • 250 g čerstvého ovčího sýra
  • 250 g lučiny
  • 2 červené papriky
  • 1 žlutá a 1 zelená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř

1. Papriky omyjeme a pečeme v troubě při 220 °C, dokud na jejich povrchu nevyskáčou černé puchýře. Pak je dáme do sáčku, necháme chvilku zapařit a poté slupky sloupneme.

2. Z opraných listů špenátu odkrojíme stonky, listy vhodíme na minutu do vroucí vody a pak necháme na sítu okapat. Sýr vyšleháme s lučinou, solí, pepřem a utřeným česnekem.

3. Kelímky od jogurtu vyložíme fólií a na ni rozložíme po celém obvodu listy špenátu tak, aby přečnívaly přes okraje. Dno potřeme trochou sýrové hmoty a na ni rozložíme kousky nakrájené pečené papriky. Vrstvy střídáme tak dlouho, dokud nejsou kelímky plné. Poslední vrstvu bude tvořit sýr.

4. Vrch zakryjeme přečnívajícími listy a fólií, zatížíme a necháme odležet v chladničce nejméně 4 hodiny.

5. Po vychladnutí sýr vyklopíme z kelímků na talířky a rozkrojíme napůl.

TIP: Podávejte třeba s paprikovým dipem a bílým čerstvým pečivem.

 


  • Vybrali jsme pro Vás