Doporučujeme

Marmelada z chilli papricek

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Marmeláda z chilli papriček

  • 0

Doba přípravy: 2 - 3 hod.

  • 1 kg čerstvých chilli papriček nebo jiný druh peperoncini
  • 500 g cukru
  • 1/2 skleničky červeného vína
  • malá lžička soli

1. Papričky umyjeme, vykrojíme stopku a odstraníme semínka (doporučuji použít gumové rukavice).
2. Papričky dáme do hrnce, přidáme cukr, sůl a víno a vaříme do změknutí.
3. Pořádně propasírujeme a dáme zpět do hrnce. Pokračujeme ve vaření, až dokud marmeláda nenabyde potřebnou hustotu.
4. Uvařenou marmeládu vlijeme do malých zavařovaček, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme kompletně vychladnout.

Poznámka: Tato marmeláda je vynikající k ochucení hodně měkkých sýrů.


  • Vybrali jsme pro Vás