- 4 králičí stehna
- 400 g kysaného zelí
- 100 g slaniny
- 60 g rozpuštěného másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- šťáva z ½ citronu
- mletý zázvor
- mletá sladká paprika
- drcený kmín
- sůl
1. Králičí stehna omyjeme a osušíme. 60 g slaniny nakrájíme na klínky a králičí stehna jimi prošpikujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, smícháme s prolisovaným česnekem, citrónovou šťávou, zázvorem, mletou paprikou a solí. Touto směsí potřeme králičí stehna a necháme je v přiklopená míse den odpočinout.
2. Pekáč vymažeme máslem, na dno rozprostřeme zelí, posypeme ho zbylou na kostičky nakrájenou slaninou a poprášíme kmínem a solí. Na zelí položíme marinovaná stehna, vše podlijeme 1 dl vody a zprudka zapečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 220 °C.
3. Teplotu zmírníme na 180 °C, pekáč přiklopíme a maso dusíme doměkka 70 minut. Podle potřeby stehna podléváme horkou vodou. Na závěr pekáč odkryjeme a maso dopečeme 15 minut dorůžova.