Doba přípravy
45min
Množství
4
Sušenkový korpus:
200 g sušenek digestive (prodává Marks&Spencer nebo Albert pod názvem Anglické sušenky)
100 g másla
Naplň:
400 g kondenzovaného mléka SALKO
4 bio žoutky,
kůra a šťáva z 5 limetek
Na ozdobu:
platky limetek nebo jine ovoce
slehacka
Rozdrcene nebo rozmixovane susenky smichejte s rozpustenym maslem a natlacte do kulate formy (prumer 22cm). Pecte na 175 stupnu asi 10 minut. Nechte vystydnout.
Smichejte Salko se zloutky a uslehejte s kurou a stavou z limetek. Nechte krem odstat 30-60minut, aby se chute propojily, pak precedte pres jemne sitko a kuru vyhodte.
Upeceny korpus naplnte kremem a pecte dalsich 15 minut.
Poznámka
Hotovy kolac ozdobte platky limetky a slehackou, pripadne mesicky (cerstvych) jahod nebo jinym ovocem. Vlajecky jsem vyrobila z paratek a washi pasek.