Doporučujeme

Kvasnicový krém (ilustrační snímek)

Kvasnicový krém (ilustrační snímek) | foto: Isifa

Čtenářský recept: Kvasnicový krém

  • 0

Doba přípravy: 20 minut
Množství: 2 porce

  • 4 velká vejce 
  • 150 g Junioru nebo Gothaje
  • 1 cibule
  • 60 g kvasnic
  • 1 a 1 PL oleje
  • sůl, pepř

1. Kvasnice nastrouháme najemno a totéž provedeme se salámem. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Poté ji posypeme droždím a za stálého míchání necháme rozpustit, dokud se nevytvoří "kašička". Poté přisypeme salám a krátce orestujeme.

2. Vše zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme vejce srazit. Pomazánku podáváme teplou nebo studenou, namazanou na plátcích opečeného toastového chleba a obložíme kousky zeleniny.


  • Vybrali jsme pro Vás