Doba přípravy: 20 + 20 minut
Množství: 1 porce
- 2 větší kuřecí prsa
- listový špenát (5 - 8 lístků)
- plátek kuřecí šunky
- plátek eidamu 45%
- koření Aztécký poklad (pokud není, tak grilovací)
- 2 lžíce olivového oleje
1. Kuřecí prsa naklepeme (dbáme na to, aby se neroztrhala), posypeme kořením, přidáme plátek šunky, poklademe lístky špenátu a nakonec přidáme plátek eidamu. Překlopíme na polovinu a konce ještě naklepeme, aby se spojily.
2. Do rozpálené pánve (nejlépe wok) přidáme olivový olej a po 30 vteřinách přidáme kuřecí prsa, která prudce orestujeme z obou stran, tak aby se nám zatáhla. Restujeme 3 - 5 minut.
3. Rozehřejeme si troubu na 180°C. Kuřecí prsa vložíme do pekáče a necháme je 15 minut dopéct v troubě, nebo můžeme dodělat na grilu.
4. Kuřecí prsa by měla být šťavnatá a při rozkrojení by měla vytéct mírně šťáva a mírně sýr. Nakonec přejijeme výpekem z pekáče.
TIP: Jako přílohu doporučuji vařenou brokolici, míchaný salát se zakysanou smetanou, různé variace salátů, šťouchané brambory nebo rýži.