Doporučujeme

Kukuřičný krém

Kukuřičný krém | foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Kukuřičný krém

  • 0

Doba přípravy: 1,5 hodiny
Množství: 4 porce

  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 menší bulva celeru nebo 4 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 kg kukuřičných zrn (mohou být i sterilovaná)
  • cca 1,25 l horké vody
  • 1 stonek libečku
  • sůl
  • špetka bílého pepře
  • máslo

1. Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme na půlkolečka, mrkev, petržel a celer na kostičky. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, podusíme cibulu, přidáme kořenovou zeleninu a podusíme.

2. Vsypeme kukuřičná zrna a zalijeme horkou vodou. Přidáme libeček, sůl a pepř. Vaříme do změknutí zeleniny.

3. Když je zelenina měkká, polévku propasírujeme, nebo rozmixujeme a přecedíme přes sítko (krém musí být hladký bez kukuřičných slupek). Podle potřeby a chuti dosolíme a dopepříme.

Poznámka: Polévku můžeme servírovat s restovanými kuřecími játry a sekaným pórkem.


  • Vybrali jsme pro Vás