Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Krůtí pánvička

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Krůtí pánvička | foto: Alice Barešovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1 h

Množství
3 - 4

Krůtí prsa (asi 250 g)
olivový olej
pikantní hořčice
cibule
hlávkové zelí
řapíkatý celer
čekanka
cherry rajčata
sůl
pepř
koření na gyros
půl plechovky červených fazolí

Krůtí prsa se nakrájí na nudličky a nejlépe den předem se naloží do oleje smíchaného s pikantní hořčicí (udělat marinádu).
Na základ z olivového oleje, nakrájené cibule, se přidá naložené maso, nakrájené kousky zelí, kousky řapíkatého celeru, čekanka, pár cherry rajčat, sůl, pepř, směs koření na gyros, pro dochucení možno přidat ještě hořčici a vodu, nakonec se vmíchá polovina obsahu červených fazolí z konzervy. Zelenina by měla být pokrájená na větší kousky a opékat jen krátce.

Poznámka
Jako příloha se hodí hranolky, krokety nebo rýže. Zelenina by měla trochu křupat.

Autor:



Nejčtenější

Nebezpečná móda. Nepodařené tetování je nejen směšné, může i zabíjet

Když se tetování podaří, může to být sexy. V opačném případě to může být velký...

Tetování už dávno není rebelským kouskem, který schováváme pod košilí či šaty, abychom v práci nepobuřovali. Pro mnohé...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Další z rubriky

Pořádně husté kaše podle Jany a Davida. Snídaně, která vás probere

Jana a David Borozidisovi spolu pracovali v reklamce a rádi snídali kaše. Dnes...

Ona byla herečka, on kameraman a před pár lety se potkali v práci. Zjistili, že je spolu baví snídat a že jejich kaše...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková ve svém talíři...

Sýry pravé i falešné, kolik obsahují vápníku a s jakým vínem je párovat

Vyzrálejší, chuťově výraznější až pikantnější sýry si nejlépe rozumí se...

Málokterá potravina je tak samozřejmou součástí českých ledniček a prostřených stolů. Sýry milujeme k snídani, obědu,...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.