Doba přípravy
2 hodiny
Množství
4
- 4 plátky vepřové krkovice
- 8 plátků anglické slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 světlé nebo černé pivo
- sůl
1. Troubu předehřejte na 220°C.
2.Cibuli a česnek oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky.
3. Maso omyjte pod studenou vodou a z obou stran lehce osolte.
4. Vezměte pekáček tak akorát, aby se tam vedle sebe vtěsnaly plátky masa.
5. Maso vyskládejte do pekáčku, zasyte česnekem a cibulí a navrch vyrovnejte plátky slaniny.
6. Celý obsah pekáčku přelijte pivem, které jste si vybrali. Nejvýše však do výšky slaniny, pokud nalijete piva moc, bude výsledná chuť více do hořka. Ale i tak je to moc dobré! Můžete experimentovat s různými druhy piva.
7. Pekáček přikryjte natěsno alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na 75 minut. Pokud chcete, aby slaninka na povrchu byla zlatavá a křupavá, na posledních 15 minut alobal odklopte. Odpaří se i trocha přebytečné vody.
Poznámka
Jako příloha je výtečný nakrájený čerstvý chléb, ale brambory jako klasika také určitě nic nezkazí. Fantazii se meze nekladou :)