Doba přípravy: 150 minut
Množství: 8 porcí
1 naporcovaný králík
1 naporcovaná kachna
kmín, sůl, voda
1 naporcovaný králík
1 naporcovaná kachna
kmín, sůl, voda
1. Králíka i kachnu potřeme solí, bohatě pokmínujeme, naskládáme tak, aby porce králíka byla vždy alespoň částečně „pod dozorem“ (zakryta) porcí kachny.
2. Dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na střední teplotu přikryté v troubě cca 2 hodiny.
3. Následně ještě dopečeme cca 30 minut nezakryté, tak u masa docílíme zlatavé barvy. Velmi často a poctivě přeléváme výpekem. Maso králičí i kachní je poté extra chutné a odpadá od kosti.
Tip: Vynikající kombinace dvojího druhu masa. Jako příloha se hodí kysané zelí a houskový knedlík.