Doporučujeme

Koňakové kroužky

Koňakové kroužky | foto: Spydercopro iDNES.cz

Čtenářský recept: Koňakové kroužky

  • 0

Doba přípravy: 30 minut

  • 250 g hladké mouky
  • 1⁄4 lžičky amonia
  • 150 tuhého másla
  • 100 cukru moučka
  • 2 lžíce koňaku (brandy nebo rumu)
  • 1 žloutek
  • oloupané sekané mandle

1. Rychle zpracujeme těsto a dáme na 1 hod. chladit. Pak vyválíme plát na 1/2 cm a vykrojíme věnečky. Potřeme bílkem a sypeme nahrubo krájenými oloupanými mandlemi.
2. Pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě na 175 stupňů dorůžova, potřebují zaležet asi 1 týden.

Poznámka: Jsou výborné a křupavé.


  • Vybrali jsme pro Vás