Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 6 porcí
- 3/4 kg salátových brambor
- 1 střední cibule
- 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
- 1 malá plechovka hrášku
- sterilované okurky
- 3 vejce
- 1 majonéza (225 ml)
- sůl
- pepř
- ocet
- cukr
1. Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na hranolky (nejlépe pomocí mřížky). Mraženou zeleninu asi 8 minut povaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a přidáme k bramborám. Cibuli nakrájíme na drobno , vložíme do cedníku a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat a přidáme k zelenině. Dále přidáme drobně nakrájené okurky (asi 4 středně velké), vajíčka uvařená na tvrdo, hrášek. Dochutíme solí a pepřem.
2. Na zálivku v rendlíku za stálého míchání svaříme asi 4 lžíce octa, 3 lžíce cukru a lžíci vody. Sladkokyselou zálivku promícháme se salátem. Na konec vmícháme majonézu. Salát podáváme vychlazený.