Doporučujeme

Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem

Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem | foto: Isifa/Stockfood

Čtenářský recept: Jelení medailonky Rabštejn

  • 0

Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 7 porcí

  • 800 g jelení kýty bez kostí
  • sůl, pepř
  • 120 g oleje
  • 200 ml červeného vína
  • 160 g žampionů
  • 160 g kečupu
  • 40 g másla
  • slanina na ozdobu

1. Z kýty nakrájíme plátky, osolíme, opepříme a prudce opečeme na oleji.
2. Potom je dusíme na červeném víně, žampionech a kečupu doměkka. Nakonec zjemníme máslem.
3. Hotovou porci na talíři ozdobíme opečeným plátkem slaniny a žampiony.

TIP: Jako přílohu podáváme opečené hranolky.


  • Vybrali jsme pro Vás