Doporučujeme

Jablečný štrúdl

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Jablečný štrúdl

  • 0

  • 1 listové těsto (500 g)
  • 600 g jablek
  • 10 – 15 ks dětských piškotů
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 skořicové cukry
  • rozinky
  • vlašské ořechy
  • 1 vejce

1. Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky, přidáme nastrouhané piškoty, cukry, rozinky, na malé kousky nakrájené ořechy a promícháme. Dle chuti jablek můžeme ještě přisladit dalším vanilkovým cukrem nebo krystalem.
2. Listové těsto rozdělíme na půlky a na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát. Na každý plát listového těsta rozdělíme ½ ochucených jablek a srolujeme do štrúdlu. Hotový závin potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 20 – 25 minut.

Poznámka: Tento recept mám od babičky. Je oblíbený pro jednoduchou přípravu a moc dobrou chuť.


  • Vybrali jsme pro Vás