Doporučujeme

Čtenářský recept: Hruškový pudink se sýrem

  • 1

Doba přípravy: 20 minut + asi 6 hodin tuhnutí
Množství: 4 porce

  • 250 g zralých hrušek
  • 100 g cukru
  • 10 g želatiny
  • 1 smetana trvanlivá 31% (250 ml)
  • 60 g strouhaného sýra Gran Moravia

1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Povaříme je v malém množství vody s trochou cukru asi 10 minut. Uvařené hrušky rozmixujeme.

2. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obalu. Mezitím svaříme smetanu se zbytkem cukru; bude to trvat asi 5 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme strouhaný sýr a pyré z hrušek.

3. Přidáme želatinu a vše dohladka promícháme. Za občasného zamíchání necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Směs pak nalijeme do formiček nebo skleniček a jakmile začne tuhnout, vložíme je do lednice na nejméně 6 hodin.

TIP: Podávejte třeba ozdobené hoblinkou sýra, medem a plátkem hrušky.


  • Vybrali jsme pro Vás