Čtenářský recept: Hruškový pudink se sýrem

  19:01aktualizováno  19:01

Doba přípravy: 20 minut + asi 6 hodin tuhnutí
Množství: 4 porce

  • 250 g zralých hrušek
  • 100 g cukru
  • 10 g želatiny
  • 1 smetana trvanlivá 31% (250 ml)
  • 60 g strouhaného sýra Gran Moravia

1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Povaříme je v malém množství vody s trochou cukru asi 10 minut. Uvařené hrušky rozmixujeme.

2. Želatinu necháme nabobtnat podle návodu na obalu. Mezitím svaříme smetanu se zbytkem cukru; bude to trvat asi 5 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme strouhaný sýr a pyré z hrušek.

3. Přidáme želatinu a vše dohladka promícháme. Za občasného zamíchání necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Směs pak nalijeme do formiček nebo skleniček a jakmile začne tuhnout, vložíme je do lednice na nejméně 6 hodin.

TIP: Podávejte třeba ozdobené hoblinkou sýra, medem a plátkem hrušky.

Autor:

Nejčtenější

Se třemi dětmi rezignujete na spoustu věcí, říká pediatrička Karolová

Kateřina Karolová se svými třemi syny

Jako dětská lékařka odešla Kateřina Karolová sbírat zkušenosti na kliniku do Německa, kde zažila velmi náročné služby....

Žena se po porodu dva týdny mazlila s předčasně narozenou mrtvou dcerou

Emma s manželem v porodnici s dcerkami

Emma Woodhouseová musela podstoupit akutní císařský řez kvůli poškozené pupeční šňůře, když byla v devětadvacátém týdnu...

Polohy pro zdravý spánek: nejlepší je na zádech, na klubíčko zapomeňte

Ilustrační fotografie

Člověk stráví v posteli až dvě pětiny svého života. I proto je podle odborníků důležité se dobře vyspat. Dlouhodobě...

Sexting provozuje každé desáté dítě, varuje odborník

Ilustrační snímek

Lidská sexualita není věcí veřejnou. To říká docent Kamil Kopecký z Centra prevence rizikové virtuální komunikace...

Proměna Gábiny, která je opět single. Změnila účes i šatník

Gábina před a po proměně

Před nedávnem se rozešla s přítelem, přesto Gábina nechce truchlit. Do nového života touží vykročit s novým účesem a...

Další z rubriky

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

Kuřecí kaldoun

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou můžete i tak. Jenže co...

Klasika i netradiční tipy. Stovky receptů na cukroví na jednom místě

Vánoční cukroví na iDNES.cz

Recepty na klasické, nepečené i zdravé vánoční cukroví najdete ve zvláštní příloze webu OnaDnes.cz. Vedle tipů na...

Linecké cukroví třikrát jinak. S marmeládou, kávovým krémem i ořechy

Linecké cukroví ze špaldové mouky

Cukroví z křehkého lineckého těsta je česká vánoční klasika. Každá rodina má svůj vlastní recept, který je prověřen...

Najdete na iDNES.cz