Doporučujeme

Využijte podzimní úrodu při pečení (Ilustrační snímek)

Využijte podzimní úrodu při pečení (Ilustrační snímek) | foto: shutterstock.com

Čtenářský recept: Hruškový koláč

  • 0

Doba přípravy: 30 minut

  • 1 celá Hera
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vejce
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • mléko dle potřeby

1. V míse uděláme z Hery, cukru a mouky drobenku, hrnek odebereme a dáme do lednice.
2. Do zbytku drobenky přidáme vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr a mléko (tak, aby těsto bylo řidší) a pořádně promícháme.
3. Vymažeme si plech (nebo raději vyložíme pečicím papírem), vlijeme těsto a poklademe hruškami, nakrájenými na plátky.
4. Dáme péct do trouby na cca 180°C asi na deset minut, poté posypeme zbylou drobenkou a dopečeme.


  • Vybrali jsme pro Vás