Doporučujeme

Čtenářský recept: Hrnkový velikonoční beránek

  • 0

Doba přípravy: 15 minut + pečení 40 až 60 minut
Množství: 15 porcí

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek pískového cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 kypřící prášek
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • rozinky
  • sušená švestka
  • sádlo
  • hrubá mouka

1. Mouku smícháme s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme vejce a olej. Vše promícháme a nakonec přidáme mléko.

2. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do předem vymazané a vysypané formy.

3. Pečeme dle druhu formy 40 až 60 minut ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka: Tento recept dělám v kameninové oboustranné formě. Před nalitím těsta vezmu dvě rozinky a vmáčknu je do sádla, kterým jsem forrmu vymazala, v místě očí. Poté ještě jednu sušenou švestku do nosu. V kameninové formě peču hodinu.


  • Vybrali jsme pro Vás