Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Houbová mlíkačka

  3:33aktualizováno  3:33
Polévku můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany, která jí dodá ještě jemnější chuť.

| foto: pro iDNES.cz

Příprava 35 min

Soutěžte také o kuchařku Dity P.

Tento týden byla vylosována Jiřina Hadravová.

Pošlete recept a hrajte také, co týden, to vítěz. Více se dozvíte zde.

  • 300 g různých druhů hub (čerstvých nebo sušených)
  • 2 lžíce másla
  • 3 větší brambory
  • 1 vejce
  • 1, 5 l vody
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 1 hrnek mléka
  • 3 kusy bobkového listu
  • 1 lžička celého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • zakysaná smetana

  1. Čerstvé houby nakrájíme na větší kostičky, zlehka orestujeme na másle a podlijeme vodou. Sušené houby si dopředu namočíme a následně dáme přímo vařit s vodou. 
  2. K houbám přidáme na kostičky pokrájené brambory a koření jako bobkový list, celý pepř, kmín, nové koření a vše vaříme, dokud brambory a houby dostatečně nezměknou.
  3. Po té vmícháme do polévky vajíčko a přidáme smetanu a mléko. Mléka a smetany můžeme přidat více či méně. Záleží jen na nás, jak hustou polévku si přejeme mít. Pokud chceme mít polévku opravdu hustou, můžeme přidat trochu hladké mouky.
  4. Na závěr mlíkačku dochutíme solí, pepřem a octem tak, aby získala jemně nakyslou chuť.

Autor:



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách: o vítězi hlasujte až do pondělí

Léto v plavkách - Kos

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?

Hot Dog

Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě. Podobně jako jeho...



K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

Vendula se těšila na nový účes. Proměna byla tak radikální, že se nepoznala

Proměna Venduly byla velmi razantní. Sama sebe v první chvíli vůbec nepoznala.

Od střední školy Vendula nezměnila účes. Ve svých šestadvaceti letech se rozhodla pro změnu, a proto se vydala do...

Svět mě dřív štval, dospěla jsem teprve nedávno, říká Simona Babčáková

Simona Babčáková

Proměna herečky Simony Babčákové na blondýnu se promítla i do chování lidí vůči ní. Na okolí působí jemněji, muži jsou...

Další z rubriky

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

Sýrové závitky z grilovaného lilku a cukety

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto báječnou zeleninu...

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

Polévka gazpacho

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli na dovolenou. Jenže s...

Jogurtové dezerty. Třešňový koláč, Red Velvet Cake i želé s malinami

Red Velvet Cake s jahodami

K létu patří nejen čerstvé ovoce, ale také sladké pokušení v podobě koláčů, dortů, pohárů a dalších dezertů. Zkuste to...



Najdete na iDNES.cz