Příprava 35 min
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Tento týden byla vylosována Jiřina Hadravová. Pošlete recept a hrajte také, co týden, to vítěz. Více se dozvíte zde. |
- 300 g různých druhů hub (čerstvých nebo sušených)
- 2 lžíce másla
- 3 větší brambory
- 1 vejce
- 1, 5 l vody
- 1 kelímek smetany na vaření
- 1 hrnek mléka
- 3 kusy bobkového listu
- 1 lžička celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- kmín
- sůl
- pepř
- ocet
- zakysaná smetana
- Čerstvé houby nakrájíme na větší kostičky, zlehka orestujeme na másle a podlijeme vodou. Sušené houby si dopředu namočíme a následně dáme přímo vařit s vodou.
- K houbám přidáme na kostičky pokrájené brambory a koření jako bobkový list, celý pepř, kmín, nové koření a vše vaříme, dokud brambory a houby dostatečně nezměknou.
- Po té vmícháme do polévky vajíčko a přidáme smetanu a mléko. Mléka a smetany můžeme přidat více či méně. Záleží jen na nás, jak hustou polévku si přejeme mít. Pokud chceme mít polévku opravdu hustou, můžeme přidat trochu hladké mouky.
- Na závěr mlíkačku dochutíme solí, pepřem a octem tak, aby získala jemně nakyslou chuť.