Doba přípravy
20 minut
Množství
4
4 plátky vepřové kotlety (1,5 cm silné)
hladká mouka
olivový olej
sůl, pepř
mražený zelený hrášek
4 syrová vejce
Vepřové kotlety nařízneme na okraji, aby se nám nekroutily, a bohatě osolíme, opeříme a lehce obalíme v hladké mouce. Plátky dobře oklepeme od přebytečné mouky. Nachystáme si steakovou pánev, kterou necháme rozpálit, lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme v mouce obalené kotletky. Opékáme zprudka z každé strany do zlatavé barvy asi tak 5 minut. Po opečení podáváme lehce přelité troškou vlastní šťávy z masa. Jako vhodná příloha jsou upečené baby brambory ve slupce a pošírovaný zelený hrášek s volským okem.
Poznámka
(Pošírování je způsob přípravy jídel, kdy se suroviny na krátkou dobu ponechají v horké vodě popř. mléce nebo vývaru, avšak teplota tekutiny nesmí přesáhnout 95 °C, nesmí se tedy vařit.)