Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Dýňový eintopf

  13:23aktualizováno  13:23

| foto: pro iDNES.cz

Doba přípravy
50 minut

Množství
5 porcí

1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
400 - 500 g dýně
1 konzerva rajčat
1 l drůbežího vývaru (použila jsem sušený vývar Alnatura)
1 konzerva fazolí
350 g kvalitních vídeňských párků
1 hrst drobných těstovin (mušličky, tarhoňa...)
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce cukru krupice
sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na jemno. Do velkého hrnce dáme olej a cibulku na něm osmažíme. Když cibulka zezlátne, přidáme nasekaný česnek a sladkou papriku. Ihned zalijeme vývarem. Sladká papriky by se neměla smažit, aby nezhořkla. Do vývaru přidáme rajčata nakrájená na kousky i s tekutinou, ve které jsou v konzervě naložená. Dále přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kousky a cukr. Zamícháme a na mírném plameni vaříme 30 minut než dýně změkne.
Do povařené polévky přidáme slité fazole, párky nakrájené na kolečka a těstoviny. Vaříme do uvaření těstovin, cca ještě 10 minut. Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Pro mě je ideální konzistence této polévky taková, aby vařečka v hrnci stála, takže přidávám hodně těstovin a klidně i další suroviny podle chuti. Tato verze je naše nejoblíbenější a děláme si ji každý podzim.

Autor:



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách: hlasujte pro vítěze druhého kola!

Léto v plavkách - Kos

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Potraviny, které byste rozhodně neměli omývat před vařením

Ilustrační snímek

Takřka každý ví, že si má před jídlem umýt ovoce či zeleninu. Možná vás však překvapí, že jsou potraviny, které byste...



Dress code nemusí být v létě peklo. Pět tipů, jak na něj vyzrát

Výrazné kousky a doplňky mají na pracovišti stopku. Zbytečně by odváděly...

Formální oblečení může být pro někoho v parném horku jako noční můra. Dlouhé rukávy a upnutá sukně můžou rapidně...

K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

KVÍZ: Co víte o ženském orgasmu?

Cesta za orgasmem může být i velmi nebezpečná.

K Mezinárodnímu dni ženského orgasmu, který připadá na středu 8. srpna, jsme pro vás společně se sexkoučkou Julií Gaiou...

Další z rubriky

Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky

Antidepresivní kuličky

Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula všechny své...

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

Sýrové závitky z grilovaného lilku a cukety

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto báječnou zeleninu...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

Grilování (ilustrační foto)

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly krkovice nebo klobásky,...



Najdete na iDNES.cz