- 1 hrnek dýňového pyré (dužiny z upečené dýně)
- 1hrnek špaldové celozrnné mouky
- 1hrnek ovesných vloček hrubě nasekaných
- ½ hrnku vlašských ořechů
- 2 vejce
- 1/2 hrnku medu
- 1/4 hrnku javorového sirupu
- 1/3 hrnku oleje (dávám kokosový)
- 2 lžičky vinného kamene
- 1 lžička skořice
- špetka soli
Nejdříve si připravte dýňové pyré. Dýni rozpulte, dejte rozkrojenou plochou na plech a upečte při 200°C do měkka. Trvá to přibližně 20-30min. Nechte vychladnout a vydlabejte dužinu.
Suché ingredience, tedy mouku, ovesné vločky (můžete je ponechat i celé, záleží na vás, já dávám půl namletých a půl celých), sůl, skořici a vinný kámen smíchejte. V jiné míse vyšlehejte vejce do pěny, pomalu přidejte med, sirup, olej a nakonec dýňové pyré, resp. dužinu. Spojte se suchou směsí a nakonec nasypte ořechy. Vlijte do formy na biskupský chlebíček, posypte vločkami a ořechy a pečte při 175°C asi hodinu.