Doporučujeme

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Čtenářský recept: Dušené maso ze zvěřiny s kedlubnovým zelím

  • 0

Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 4 porce

  • 1 kg zvěřiny (kýta, plecko)
  • sádlo
  • 3 cibule
  • česnek (celá palice)
  • sůl, mletý pepř, kmín
  • cukr, ocet
  • kedlubny
  • 1 brambor

1. Na rozpáleném sádle opečeme cibuli a osolené i opepřené maso. Pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Obracíme, podléváme.
2. Před dopečením maso nakrájíme na plátky, poklademe máslem a potřeme česnekem, prolisovaným v lisu na česnek.
3. Kedlubny nastrouháme na slzičkovém struhadle, mírně podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Když jsou měkké, zahustíme je nastrouhanou bramborou, opepříme a ochutíme troškou cukru a octa.

Tip: Podáváme s vařeným bramborem. Zapíjíme pivem.


  • Vybrali jsme pro Vás