Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 4 porce
- 1 kg zvěřiny (kýta, plecko)
- sádlo
- 3 cibule
- česnek (celá palice)
- sůl, mletý pepř, kmín
- cukr, ocet
- kedlubny
- 1 brambor
1. Na rozpáleném sádle opečeme cibuli a osolené i opepřené maso. Pokmínujeme, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Obracíme, podléváme.
2. Před dopečením maso nakrájíme na plátky, poklademe máslem a potřeme česnekem, prolisovaným v lisu na česnek.
3. Kedlubny nastrouháme na slzičkovém struhadle, mírně podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Když jsou měkké, zahustíme je nastrouhanou bramborou, opepříme a ochutíme troškou cukru a octa.
Tip: Podáváme s vařeným bramborem. Zapíjíme pivem.