Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Čokobuchta s krémem

  11:41aktualizováno  11:41

Čokobuchta s krémem | foto: Tereza Mrowiecovápro iDNES.cz

Doba přípravy: 60 minut

120 g cukru

80 g hladké mouky + na plech

50 g rozpuštěného vychladlého másla + na vymazání plechu

3 vejce

2 žloutky

lžíce kvalitního kakaa

2 bílky

1 sáček vanilkového cukru

Na krém:

250 ml smetany

100 g cukru

3 žloutky

150 g kvalitní strouhané čokolády

1. Troubu vyhřejeme na 160 °C. Připravíme si vodní lázeň: v širším hrnci uvedeme do varu vodu a nad ni umístíme mísu. Do mísy nad vodní lázní dáme vejce, žloutky, cukr a elektrickým šlehačem šleháme tak dlouho, dokud směs nebude hustá. Pak mísu sundáme z lázně a mícháme do úplného vychladnutí.

2. Bílky spolu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha a do žloutkové směsi opatrně přimícháme mouku s kakaem, máslo a nakonec bílkový sníh.

3. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech a pečeme asi 10 minut. Po upečení necháme korpus zcela vychladnout.

4. Připravíme si krém: do smetany přidáme cukr, žloutky a čokoládu. Dáme na mírný plamen a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud nevznikne hustý krém, který necháme vychladnout. Korpus podélně překrojíme na dvě poloviny a jednu potřeme polovinou krému. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a celou buchtu potřeme zbytkem krému. Dáme ztuhnout do chladničky a před podáváním nakrájíme na řezy.

Autor:




Nejčtenější

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Uši se čistí samy, my to dělat nemusíme. Když už, tak jen jemně

Nahromaděný ušní maz svádí k odstraňování, někdo ho dokonce považuje za znak nedostatečné hygieny. A tak uši čistí víc a víc. Ve skutečnosti tolik pozornosti...  celý článek

Babička s dědou se starají o svá vnoučata - jedenáctietou Anežku a osmiletého...
Děti žily ve stanu, než je máma opustila. U prarodičů našly nový domov

Na 35 metrech čtverečních žijí ve dvou místnostech babička s dědou a jejich dvě vnoučata. Jejich máma a prarodičů nejmladší dcera je opustila. Do televizního...  celý článek

ilustrační snímek
Poradna: Dcera má účes na ježka. Jak reagovat na sexistické poznámky?

Nechala jsem své sedmileté dceři ostříhat vlasy nakrátko a strašně mě překvapila reakce některých lidí z našeho okolí. Nevím vůbec, jak na jejich nemístné...  celý článek

Letošní podzim přeje barevným botám, stejně jako zdobení a různým texturám...
Obujte se do podzimu. Neokoukané kousky, které by vám neměly chybět

Poslední sluneční paprsky si můžete užít v pohodlných oxfordkách, elegantních kotníčkových střevíčkách nebo sexy upnutých kozačkách nad kolena. O slovo se...  celý článek

Další z rubriky

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?
Novinky ve světě micelárek: dvoufázová voda, nebo micelární gel?

Před pár lety si všichni pořizovali micelární vodu, výrobci ale zašli ještě dál. Zázračné micely, které vážou všechny ne... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.