Doporučujeme

Citronová treska podle norské panímámy

Citronová treska podle norské panímámy | foto: kroupovkapro iDNES.cz

Čtenářský recept: Citronová treska podle norské panímámy

  • 0

Doba přípravy: 50 minut
Množství: 4 porce

  • 2 větší filety z tresky (nebo 6 menších)
  • 2 cibule
  • 1 citron
  • citrónový pepř
  • červená paprika
  • 5 dkg másla
  • 3 - 4 plátky uzené krkovičky nebo debrecínky

1. Do pekáčku na dno dáme slabé plátky másla a na ně rozkrájenou cibuli na proužky.
2. Tresku rozmrazíme a do suchého hadříku nebo do většího počtu ubrousků z ní vysajeme přebytečnou vodu. Posypeme ji kořením a červenou paprikou a dáme do pekáčku, poklademe nakrájenými kolečky citronu, slabými plátky másla a dáme zapéct do trouby.
3. Necháme v troubě cca 20 - 30 minut, těsně před koncem položíme na rybu plátek uzené krkovičky na vypečení. Že je ryba hotová poznáme tak, že se maso rozděluje na jednotlivé plátky. Podáváme s hranolky nebo jinou bramborovou přílohou.


  • Vybrali jsme pro Vás