Doporučujeme

Chilli con carne poručíka Columba

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Chilli con carne poručíka Columba

  • 2
V době vánočního shonu je chilli ideální. Nenáročná příprava, velký hrnec a minimum nádobí. Sen ženy, kterou čeká vánoční pečení.

Doba přípravy
60 minut

Množství
8

1 velká cibule
500 g hovězího mletého
1 lžíce oleje
3 stroužky česneku
3 lžíce rajského protlaku
koření chilli con carne Kotányi
1 plechovka kukuřice
1 plechovka bílých fazolí v tomatě
1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce
2 papriky
2 rajčata
sůl

V hluboké pánvi rozehřejeme olej. Nakrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme mleté maso, rozkrájený česnek a orestujeme. Přidáme rajský protlak, dvě lžíce koření chilli con carne, podlijeme vodou, jemně osolíme a 40 minut dusíme.
Poté přidáme fazole a kukuřici, rozkrájená rajčata a papriky a ještě 10 minut povaříme.

Poznámka
Podáváme s chlebem nebo křupavými suchárky.


  • Vybrali jsme pro Vás