Doporučujeme

Bylinková rajčatová polévka

Bylinková rajčatová polévka | foto: Profimedia.cz

Bylinková rajčatová polévka

  • 2
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg uzrálých rajčat 
  • 2 červené cibule
  • 1 litr vody 
  • 100 ml sladké smetany
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • čerstvé bylinky: tymián, oregano, rozmarýn, bazalka, rukola, pažitka
  • 2 lžíce třtinového cukru ( nemusí být, záleží na vyzrálosti rajčat)
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Ve větším hrnci na oleji krátce orestujeme cibuli. Přidáme nakrájená rajčata a snítky bylinek. 

2. Vše restujeme 15 minut. Zalijeme vodou a vaříme 25 minut. 

3. Z polévky vyndáme tvrdé větvičky bylinek. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme cukr. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem a solí. Nakonec polévku ozdobíme pažitkou a bazalkou.

Poznámka
Polévku lze servírovat s opečenou bagetkou potřenou olivovým olejem s česnekem.


  • Vybrali jsme pro Vás