Doporučujeme

Bulgurový salát

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Bulgurový salát

  • 0

125 ml suchého bulguru
120 g baby mrkve
4 rajčata
120 g kukuřičných zrn
1/3 ledového salátu
½ salátové okurky
Čerstvě mletý pepř
1 lžíce citrónové šťávy
Sůl
Olivový olej
150 g nahrubo strouhané goudy
160 g sterilovaného tuňáka
Čerstvá bazalka na ozdobu

Dle návodu na sáčku si připravíme 125 ml suchého bulguru a necháme ho vychladnout.
Do větší misky si dáme na kousky nakrájenou baby mrkev, rajčata, ledový salát, okurku, dále přidáme kukuřici, strouhanou goudu a vychladlý bulgur.
V mističce si připravíme zálivku – čerstvě mletý pepř, sůl, olivový olej, citrónovou šťávu a vše prošleháme vidličkou. Zálivku nalijeme do misky k salátu a vše promícháme.
Promíchaný salát servírujeme na talíř, kde ho ozdobíme tuňákem a čerstvou bazalkou.

Poznámka
Podáváme s rozpečenými bagetkami.


  • Vybrali jsme pro Vás